Vrei să pleci? Pleacă! Dar nu înșela!

Vrei să pleci? Pleacă! Dar nu înșela!

Citeam undeva, acum ceva timp, că trăim vremuri în care oamenii au mai degrabă tendința să arunce lucrurile decât să le repare. Principiu pe care îl aplicăm, fără să ne gândim de două ori, și relațiilor pe care îl avem.

Nu mă înțelegi? Am să caut pe cineva care să mă înțeleagă. Pierzi prea mult timp în cluburi? Am să caut pe cineva care-și petrece serile de vineri acasă. N-ai un job stabil și bănos? Foarte bine, am să găsesc pe cineva care să aibă.

Nu asta mi se pare anapoda, de fapt. Dacă vrei să iubești un om creat după un șablon conceput de mintea ta, foarte bine, fă-o! Dacă n-ai chef să dai sau să ceri explicații, dacă ai sufletul secătuit de alte iubiri care te-au consumat în așa mare măsură, dacă te simți prea obosit să construiești un vis lângă cineva, ești liber să pleci.

Citește și spune-mi că nu mai sunt ceea ce îți dorești, dar nu mă înșela!

Puneți în bagaj sentimentele, caută prin toate colțurile casei planurile de viitor, mototolește-le, sau rupe-le dacă așa simți, și aruncă-le în coșul de gunoi pe care să îl iei musai după tine atunci când ieși pe ușă. Scrie-ți adio-ul pe un bilețel și lipește-l pe frigider, sau lasă-l pe masa din bucătărie, sau, dacă n-ai timp și chef, nu-l scrie. Încuie ușa în urma ta și păstrează cheia, sau lasă descuiat și în ordine sau lasă un dezastru în urmă. Fă cum poftești, că n-are să-ți ceară nimeni socoteala! Da, ai să lași un om într-o baltă de dor cu ochii țintă la ușa aia pe care n-ai de gând să te mai întorci, dar atât. Timpul nu vindecă, dar trece și, o dată cu trecerea lui, oamenii (se) uită.

Nu pleca ca să-ți faci de cap o oră sau două zile sau trei săptămâni ca mai apoi să te întorci. Nu te întoarce nici de parcă nu s-a întâmplat nimic (ce, nu știai replica aia cu tu m-ai împins în brațele altuia/alteia?!), nici cu rugăminți de am greşit.sunt un idiot.data viitoare nu mai fac (că ar fi şi prost omul tău să te lase să o faci şi data viitoare), nici cu trandafiri/ciocolată/orice cadou care crezi tu că-ți poate răscumpăra iertarea.

Vrei să pleci? Pleacă! Dar nu înșela!

Nu vinde iubirea omului tău ca să cumperi o noapte cu altcineva sau o idilă de o săptămână. Nu juca la două capete pentru că asta nu te face nici mai inteligent, nici mai înțelept. Nu ești mai puțin bărbat dacă iubești o singură femeie și o respecți. Nu ești mai prejos decât alte femei dacă ai parte de dragostea unui singur bărbat. Nu te-angaja într-o navetă du-te-vino de la o inimă la alta. Pentru că, de fapt, cel mai norocos nu este cel care se poate distra fără să sufere pentru că e incapabil să iubească, ci cel care se bucură de iubire, cu toate suișurile și coborâșurile specifice ei.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment