• Homepage
  • Blog
  • Trisezi centura, pacalesti viata – Cât de importantă este centura

Trisezi centura, pacalesti viata – Cât de importantă este centura

Trisezi centura, pacalesti viata – Cât de importantă este centura

Pentru un mai mare impact, accesați linkul și ascultați în timp ce citiți povestea.

”Salut, eu sunt Cupi; mă rog acum mi se spune ”Micul supraviețuitor”, dar pentru Sorana, fosta mea proprietară,  voi fi mereu Cupi. Ea dădea un nume la orice, de exemplu, pe mașină o botezase Bubu. Mi-a fost drag de amândouă.

Din păcate, nu le-am mai văzut de anul trecut… era septembrie,seara. Sorana plecase târziu de la birou, ca de obicei. Era atât de obosită și agitată. A deschis ușa lui Bubu, s-a trântit  peste mine vorbind la telefon  și am pornit. Când semnalul sonor a început, Sorana a devenit atât de nervoasă  că îi vedeam tâmplele cum pulsează. A închis telefonul și încerca să tragă de centură …. m-am bucurat îți dai seama. Ajunsesem la semafor, iar Sorana a profitat de ocazie să scape de semnalul sonor.  A tras centura peste mine și a dat drumul la muzică. Apoi, a răsuflat ușurată  și la verde am pornit din nou.

Trei metri. Atât am mai mers.

Ceva ne-a lovit puternic din spate.. ne-am dat peste cap de două ori și ne-am oprit într-o altă mașină parcată. Bubu amuțise. Toată nebunia din ea se mutase în exterior… la fel și Sorana..

După o vreme eu și Bubu am fost duse într-un cimitir de dezmembrări…

scaun extras din epava unui automobil de clasă mini.

singurul supraviețuitor al accidentului.

locul accidentului: Bucuresti

Se spune că o imagine face cât 1000 de cuvinte … dar ce se întâmplă când imaginile sau cuvintele așternute pe foaie amuțesc?  Acum, în cea mai recentă campanie a Poliției Române, scaunele vorbesc. Martorii celor mai dramatice accidente rutiere își spun poveștile.

Lansată pe 7 iulie, Direcţia Rutieră din cadrul Poliției Române, împreună cu Mercury 360 Communications SRL, a lansat o campanie de conştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic, intitulată “Suparviețuitorii – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”. Aceștia au realizat totodată și o expoziție în Piața Universității, alcătuită  din singurii supraviețuitori al mașinilor implicate în accidente rutiere grave: scaunele auto extrase. Poveștile emoționante de lânga fiecare dintre scaunele expuse dispune de o pereche de căști unde curioșii erau invitați să asculte povestea accidentului spusă din perspectiva unui martor neobișnuit.

Campania vine în urma constatării faptului că  “multe dintre victimele accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranţă. O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă. De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţa sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura, denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”  se menționează într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Generalizând, toți reacționăm asemănător la anumite situații încărcate de emoție. În ciuda efortului nostru de a fi logici în legătură cu unele decizii,  marketingul emoțional funcționează tocmai pentru că emoțiile primează în detrimentul raționalului. Cuvintele și mesajele clare au capacitatea de a crea o imagine în mintea consumatorului, studiile aratând că brandurile care folosesc sunete pentru a se promova, au cu 96% mai multe șanșe să rămână în memoria consumatorilor și asta datorită subconștientului care înregistrează mesajele transmise. Strategia celor de la Direcţia Rutieră din cadrul Poliției Române, împreună cu Mercury 360 Communications SRL a fost să apeleze la un emoțional transmis pe cale auditivă, pe o piață în care, în general, se comunică un număr de victime sau imagini cu victime care pot afecta emoțional.

PS: nu am idee cât de mult v-au atins mesajele audio, dar am ales să vorbesc despre Micul Supraviețuitor sau Cupi, cum era alintat de proprietara sa, pentru că dintre toate în Sorana m-am regăsit cel mai mult . Pentru că amândouă am botezat mașina Bubu, pentru că amândouă dăm muzica tare la semafor, pentru că amandouă vorbim la telefon la volan… însă, doar eu mai pot purta centura de siguranță în fiecare din situațiile enumerate. Și tu.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment