Recomandări de Cărți

Recomandări de Cărți

Am avut parte de-un Moș tare darnic anul acesta, de Crăciun. Astfel, la categoria nou în bibliotecă, mă pot lăuda cu nu mai puțin de 15 titluri noi, dintre care doar două dintre ele cumpărate. Am cheltuit bani puțini (14 sau 15 lei) și am încheiat încă un parteneriat, cu editura Herg Benet. În plus, sponsorii mai vechi ai blogului (Libris, Editura Univers și Târgul cărții) nu m-au uitat și m-au răsfățat cu titluri care mai de care mai atractive. Dar, să le luăm pe rând:

Adulter de Paulo Coelho am primit-o de la iubitul meu, cadou de Moș Nicolae. Am intrat împreună în librărie pentru a-mi alege o carte și mi-au picat ochii pe un blind date with a book. Nu știam despre ce carte era vorba, așa că m-am lăsat păcălită. Am citit-o, însă am desemnat-o drept cea mai proastă carte citită în 2015. Dacă vreți să vedeți de ce, puteți citi articolul aici. Dacă vouă vă face totuși cu ochiul, o puteți cumpăra de aici.

Tess D’Urberville de Thomas Hardy (cartea nu este inclusă în fotografie). Tot pe la începutul lunii, norocul a dat peste mine când mi-a ieșit în cale, în anticariat, un exemplar din Tess D’Urberville (cel de la Editura Univers și Cotidianul, colecție din care mai am deja mai bine de zece titluri). Cartea am citit-o prin liceu, însă mi-a plăcut atât de mult încât nu m-am putut abține să nu o iau acasă. Și ghici cât am plătit pentru ea! 2 lei. Dacă totuși nu ați citit încă romanul, îl recomand cu mare drag.

Cumpără Tess D’Urberville

Prințesa statornică de Philippa Gregory. De la Târgulcărții.ro, o librărie anticariat foarte faină, am primit, la început de lună o carte care mi-a deschis apetitul pentru un nou gen literar: historical fiction. Am notat cartea cu trei stele pe goodreads pentru că au fost mici scăpări, dar sunt decisă să citesc și următoarele cărți din serie. Dacă v-am făcut curiși, puteți citi recenzia aici.

Cumpără Prințesa Statornică

Jocul îngerului de Carlos Ruiz Zafon. De la Libris, am primit două cărți, între care și aceasta. Mi-am dorit foarte mult să o citesc, însă așteptările mi-au fost puțin dezamăgite, deoarece este o carte destul de confuză, care m-a lăsat cu multe întrebări. Desigur, au fost și multe puncte forte ale cărții, dar vă invit să le descoperiți voi, citind recenzia publicată aici.

Cumpără Jocul Îngerului

Întoarcere în Bucureștiul interbelic de Ioana Pârvulescu. Ioana Pârvulescu este o autoare a cărei cărți vreau de multă vreme să le citesc așa că am profitat de ocazie ca să le cer celor de la Târgulcărții.ro una dintre cărțile sale. Mă fascinează perioada interbelică și iubesc, în felul meu, Bucureștiul, așa că aștept cu nerăbdare să o pot citi și să revin cu impresii.

Cumpără Întoarcere În Bucureștiul Interbelic

Exuvii de Simona Popescu este cea doua carte pe care am primit-o de la Libris. Nu pot veni încă cu o părere completă, căci este încă în curs de citire, însă am citit atâtea cuvinte frumoase despre cartea asta încât nu pot să fiu altfel decât plină de speranțe că îmi va plăcea nespus de mult. Revin cu o recenzie, imediat ce voi termina cartea.

Cumpără Exuvii

Neverland de Radu Găvan. Îmi atrăsese atenția această carte după ce am citit un fragment și mi-am dorit-0 foarte tare. Mi-am luat inima în dinți și i-am scris lui Radu Găvan, care a vorbit la editură. Am avut parte de-o mare surpriză, căci, în coletul primit de la Herg Benet, alături de Neverland erau și Malad de Alexandru Voicescu și Scârba Sfântului cu Sfoară Roșie de Flavius Ardelean. Recenzia cărții Neverland am publicat-o deja și o puteți citi aici. Cât despre celelalte două titluri, nu pot veni cu o părere, însă promit recenzii cât de curând. E drept, despre Malad am citit deja câte ceva și sunt dornică să o citesc.

Cumpără Neverland

De la Editura Univers am primit și luna aceasta trei titluri noi: O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă de Ioana Chicet-Macoveiciuc, Splendoarea vieții de Michael Kumpfmuller și Căței pierduți și oameni singuri de Lucy Dillon. Recenzia primei cărți o puteți deja citi aici, iar pentru celelalte două cărți o să apară imediat ce le citesc, probabil în prima jumătate a lunii ianuarie.

Cumpără O Să Te Țin În Brațe Cât Vrei Tu Și Încă O Secundă

Zenobia de Gellu Naum este cea de-a doua carte cumpărată luna aceasta, de la Libris, însă necitită încă. Am văzut deja destule recenzii ca să intuiesc că este pe gustul meu, deși nu prevăd să o citesc în perioada imediat apropiată, dar, posibil să revin cu o recenzie. Dacă nu aveți răbdare până atunci, o puteți cumpăra și, cine știe, poate-mi spuneți voi ce impresii v-a lăsat.

Cumpăr Zenobia

Mecanica inimii de Mathias Malzieu este ultima, însă nu cea din urmă carte adusă în bibliotecă. Am citit-o deja și chiar am inclus-o în lista celor mai bune cărți pe care le-am citit în cea de-a doua jumătate a lui 2015. E o poveste simpatică, cu gust dulce-amărui și se citește atât de repede încât nu poți s-o mai lași din mână o dată ce-ai început-o.

Cam asta-i nou la mine în bibliotecă. Dar voi? Ce noutăți ați adus în ultima lună pe rafturi și ce recomandări aveți pentru mine?

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment