Poti purta negru la o nunta?

Cand vine vorba de reguli in moda, nu exista prea multe pentru care suntem pregatiti sa pledm. De fapt, am petrecut mult timp in ultimele luni incurajand tinerele femei atrase de eleganta sa sparga aceste asa numite ordine de stil care, sincer, chiar nu mai sunt in tendinte. Una dintre ele: poti sau nu purta negru la o nunta. O dezbatere despre care, in ciuda a ceea ce este posibil sa fi auzit de la bunica ta, suntem aici sa va spunem ca e perfect acceptabila.

Deci, de ce a fost vreodata inacceptabila o astfel de tinuta, atat de versatila, de chic si eleganta, o nuanta care subtiaza orice silueta, a fi purtata la o nunta? In zilele de demult, daca un oaspete purta negru la nunta, era considerat un protest pasiv agresiv la adresa fericitului eveniment. Evident, lucrurile au evoluat masiv, dezvoltand prezenta negrului la multi invitati, de la simplii oaspeti la, de multe ori, domnisoarele de onoare.

Ca si in cazul celorlalte culori, oportunitatea purtariiunei tinute in culoare neagra, tine mai mult de croiala, de potrivire, de materialul folosit, ceea ce nu putem bineintels sa spune de nuanata opusa de alb. Cand esti invitat la o nunta, cel mai important lucru de care sa tii cont este sa nu superi sau sa enervezi mireasa. Stai departe de alb, crem si nuantele de ivories. Si, pentru numele lui Dumnezeu, nu purta flori in par. Iar asta este ceea ce sustin creatorii si detinatorii de magazine de rechii de mireasa din New York.

Cand a fost intrebata ce pot purta oaspetii la nunta sa, mireasa a fost rapida in a evidentia, ai ghicit,negrul. Scopul unui invitat atunci cand participa la o nunta este de a fi elegant si adecvat, nu neaparat in cele mai noi si indraznete tendinte sau intr-o tinuta prea dramatica. Negrul este intotdeauna o optiune sigura. Este potrivita si pentru tinuta de cocktail, petrecerea burlacilor sau chiar intr-o serata de dupa amiza in gradina. Negrul inseamna festiv si fantezie, fara a striga celor din jur „atentie, toate privirile pe mine”. In plus, nu exista nicio sansa ca cineva sa te confunde cu tanara doamna care-si spune juramintele. O rochie simpla neagra sau o salopeta chic te poate imbraca de sus in jos, ramanand la dispozitia ta toate celelate nuante pentru pantofi, cercei si plic.

 

Deci, gandeste in felul urmator: negrul nu este acceptabil pentru o nunta doar daca rochia este prea stramta, incredibil de scurta, cu o croiala salbatica sau potrivita pentru o noapte in Vegas. Dar bineinteles, asta este valabil pentru orice alta culoare.

 

 

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment