Oxplore – o nouă comoară digitală

Oxplore – o nouă comoară digitală

Seară bună! Ca destul de des în ultima perioadă, şi astăzi voiam să scriu despre altceva. ( să nu mai spuneţi nimănui, dar urma să fie o serie surpriză de articole, pe care, cel mai probabil, o voi demara în acest weekend 😀 ) Însă am găsit prin catacombele internetului o noutate care m-a bucurat atât de mult, încât mi-am spus că îmi este absolut imposibil să o ignor sau să o trec pe o listă viitoare. După ce veţi vedea şi voi despre ce-i vorba, pun pariu că îmi veţi împărtăşi opinia. Noutatea se numeşte Oxplore. 🙂

Sursa: Eventbrite

După cum îi spune numele, Oxplore – Home of Big Questions, este… casa marilor întrebări ( ca şi cum toate întrebările măreţe din lume şi de-a lungul timpului s-ar fi adunat într-un singur cămin, aşteptând să fie… dezbătute ), o metaforă care mi s-a părut atractivă – aşa cum, de altfel, am găsit tot conceptul. 😀 Oxplore este, în fapt, o nouă platformă digitală dezvoltată de University of Oxford pentru tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, a căror curiozitate cu privire la o sumedenie de domenii ( de la Supranatural până la Sănătate şi Bani ) îşi spune ferm cuvântul.

Accesând site-ul lor, tinerii ( sau oricine este interesat să afle mai multe viziuni asupra lumii ) pot alege fie o întrebare specifică, precum: Am putea trăi fără legi?, Exploziile sunt mereu distrugătoare? sau Este în regulă să clonezi o fiinţă umană?, fie un anumit domeniu ca cele amintite mai sus.

Sursa: Twitter

După ce este aleasă o interogaţie, urmează o întreagă aventură intelectuală, fiindcă un articol redactat de specialişti în domeniu, urmat de idei-cheie, video-uri şi fun facts vin în întâmpinarea utilizatorului sau a curiosului, mai frumos spus. 😀 La final, se poate răspunde întrebării printr-un vot, adică se poate selecta un răspuns din patru, după care se poate observa şi tendinţa celorlalţi de a răspunde aceleiaşi întrebări. Bineînţeles, pentru cei a căror curiozitate nu a fost satisfăcută, există mai multe materiale de citit şi de vizionat. 🙂 Partea mea preferată abia acum soseşte: există o rubrică special destinată celor care vor să adreseze cercetătorilor Marea lor întrebare. Ei, ce spuneţi? 🙂

În altă ordine de idei, pentru a lăsa comentarii sau pentru a personaliza un pic platforma, vă puteţi înregistra şi apoi vă logaţi de fiecare dată. Şi încă ceva care mi-a atras atenţia şi mi-a plăcut în mod deosebit: autorii platformei îi încurajează pe tinerii cărora le place conţinutul site-ului să ia în considerare să aplice la Oxford, fiindcă modalitatea de a gândi a studenţilor de-acolo se apropie mult de cea promovată pe site, spun ei.

Sursa: Twitter

Cred cu tărie că Oxplore este cea mai interesantă descoperire în materie de „ce mai e nou în lume?” pe care am făcut-o recent şi nu aş fi putut să nu o împărtăşesc cu voi. Am spus de mai multe ori de-a lungul timpului că sunt de părere că întrebările sunt foarte importante pentru noi, oamenii, pentru că ne ajută să creştem intelectual, să ne dezvoltăm mintea, să ne lărgim viziunile şi concepţiile. De asemenea, ne conectează cu ceea ce a mai fost discutat de către marile capete în istorie şi ne pot propulsa şi în viitor. Astfel că, le recomand tuturor adolescenţilor să arunce o privire pe noua platformă marca Oxford, măcar să o testeze şi să-mi spună ce părere au. 🙂 Şi pe voi, ceilalţi, vă rog să daţi vestea asta mai departe, pentru că m-aş bucura tare mult să ştiu că ajunge la ei, la tineri. Consider că este o investiţie înţeleaptă pentru ei, fiindcă… această „explorare oxfordiană” li se potriveşte, zic eu, mănuşă: de la layout-ul dinamic până la elementele de interactivitate, de la tipul întrebărilor până la articole şi video-uri. Totul este gândit în termeni atractivi, iar conţinutul este variat şi antrenant. Nu pot decât să spun că mi-aş fi dorit să existe ceva similar şi în urmă cu câţiva ani, când poate m-ar fi atras şi pe mine mai mult. :)) Acum, la „bătrâneţea” asta la care am ajuns, prefer, ce-i drept, materialele mai serioase, dar fie vorba între noi, îmi voi mai arunca şi eu ochii din când în când pe Oxplore. 😀 Fiindcă merită din toate punctele de vedere. Le urez dezvoltatorilor să menţină acest proiect cât mai mult timp. 🙂

Mai multe despre această nouă comoară digitală, aşa cum i-am zis eu, puteţi afla aici. Închei cu un video care să vă deschidă apetitul pentru Oxplore şi cu acelaşi entuziasm de la început! ( noi ne auzim curând 😉 )

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.

menu
menu