Baby, lasă-mă să mai copilăresc

Baby, lasă-mă să mai copilăresc

“Sunt bine” aş putea să-ți pun privindu-te în ochi și să-mi plâng lacrimile atunci când n-ai să mă vezi tu. Dar parcă am stabilit să nu (ne) mințim. “Sunt mai fericită ca niciodată” aş putea să-ți șoptesc, dar ştii bine că asta ar fi doar o altă minciună.

Baby, simt că te pierd printre degete! Încerc să te strâng în pumni și să te apropii de inimă, dar continui să-mi scapi. Îți vorbesc, te văd ascultându-mă, dar nu mă pricepi. Te uiți la mine ca la un soi de pictură abstractă.

Și-mi vine să strig: Baby, lasă-mă să mai copilăresc!

Copilul meu interior plânge. Se teme de tine, de griji, de viitor. Și vrea să fie ținut în brațe, nu trimis la colț.

Mă faci neputicioasă. Prea mică ca să am puterea să te înlănțui cu brațele în așa fel încât să știu că nu vei scăpa. Și-mi rămâne doar să cred că nu vrei tu să pleci. Dar dacă o să vrei cândva… eu cui rămân?

Înainte mi-era de-ajuns să-ți simt mâna într-a mea ca să știu că ești fericit. Acum palmele tale sunt reci și gândurile îmi hoinăresc pe meleaguri străine. Mi-e frig. Îți poruncesc să mă prinzi în brațe, în plină stradă, indiferent de privirile nelămurite ale celor din jur, dar îmi răspunzi că n-ai timp de copilării acum.

Sunt lucruri mai importante, îmi spui. Nu pot să te cred. Nimic nu e mai important decât iubirea. Ține minte: Acum și aici. Tu și eu.  Nu vreau să vorbim despre “pentru totdeauna” de parcă ar fi o închisoare în care suntem prinşi. Nu vreau să-mi aduci în suflet griji legate de bani sau anii ce vor veni. Vreau să închid ochii, să mă bucur de razele de soare care-mi mângâie fața și să fiu fericită pentru simplul fapt că astăzi m-am trezit.

Baby, lasă-mă să mai copilăresc! Nu privi spre copilul din mine cu ochi răi. Lasă-mă să cresc frumos lângă tine. Într-o zi, mama copiilor tăi, îți va mulțumi pentru asta.

“De ce complici tu lucrurile simple, baby?” – scrisoare de la un bărbat

Mi-ai spus la început că ești complicată. Ți-am răspuns că și eu-s la fel și o să facem pereche bună. Tu ai strâmbat sceptică din năsuc. Mi-am zis că-ți dovedesc, dar, e drept, nu știam eu la ce să mă înham.

Lucrurile-s simple: sunt bărbatul care te iubește și vrea un viitor cu tine. Nu plănuiam nici să ți-o pun și să dispar, nici să fiu cu tine, dar și cu altele în paralel, nici să vorbesc cu puștoaice care mă stresează pe net. Sunt un domn, baby, și-mi respect femeia!

Sexul ăla sălbatic e făcut… cu toată dragostea din lume, nu vreo manieră în care urmăresc să te subjug. Iar că-s gelos… Da! Sunt gelos pe toți care te văd zilnic, dar și pe cei care roiesc în jurul tău. Știu că tu nu vezi lucrurile așa. Ai impresia că nu atragi decât prin inteligență, iar ăsta nu-i un lucru pentru care un bărbat vrea să te bage în pat. Ei bine, să știi că este: măcar din ambiția de a-ți dovedi cât de proaste pot fi femeile îndrăgostite.

Și nu-i vorba că nu te-aș ierta, dar de ce complici tu lucrurile simple, baby?

Altădată mi-ai spus că nu știu să mă bucur pentru tine. Ești încă copil și ai impresia că oamenii-s buni. Sunt și din aceia pe care îi privești ca pe niște modele. Eu nu vreau să fii dezamăgită, iubito. Îmi fac griji. Dacă alții au de gând să-ți dea aripi doar cât să zbori pe-un nor după care să-ți facă mai apoi vânt, eu vreau să te țin în brațe, să fiu sigur că nu te rănește ceva. Oamenii-s răi, iar tu ești mică. Lasă-mă să fiu nu cel care-ți vindecă rănile, ci acela care are grijă să nu fii rănită.

Poate-s prea protectiv, bine. Dar mă comport așa pentru că îmi pasă. Poate vorbesc și de viitor prea mult, dar nu ca să te sperii, ci ca să înțelegi că n-am de gând să mai plec.  Hai să nu ne mai stresăm cu gelozii inutile și să lăsăm copilăriile doar pentru momentele dulci în doi. Pentru c-am ales să fiu al tău pentru un motiv simplu: n-am de gând să-ți mai dau vreodată drumul din brațe.

Credeam de mine că-s complicat, iubito, dar asta până să te cunosc pe tine!

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment