• Homepage
  • Blog
  • Insolvența FC Brașov, scenariu convenabil pentru Neculaie

Insolvența FC Brașov, scenariu convenabil pentru Neculaie

Insolvența FC Brașov, scenariu convenabil pentru Neculaie

FC Braşov are timp şapte zile de la data pronunţării insolvenţei să atace decizia Tribunalului Braşov la Curtea de Apel Braşov  În cazul în care Neculaie va începe demersurile şi va plăti suma restantă, clubul va ieşi din insolvenţă pînă la finalul campionatului  Pînă la stabilirea unui termen de judecată, toate litigiile fotbaliştilor la comisiile FRF sînt suspendate, astfel că FC Braşov a găsit portiţa ideală de a nu plăti datoriile către jucători

FC Braşov este al 7-lea club din Liga I care intră în insolvenţă, însă cazul clubului bra­şo­vean este unul cu totul şi cu totul special. Insolvenţa a fost cerută de o firmă de securitate pentru o datorie de toată jena pentru fotbalul românesc. Dacă Dinamo, Rapid, Petrolul sau Universitatea Cluj au intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de ordinul milioanelor de euro, FC Braşov a ajuns în această si­tuaţie pentru o datorie de 6.500 de euro! Chiar dacă Ne­culaie a precizat marţi că va face apel la această decizie şi că va întreprinde toate demersurile pentru a scoate clubul din această situaţie, mai mulţi oa­meni din fotbalul românesc cred că această „problemă“ îi convine de minune patronului „stegarilor“. Concret, pe rolul comisiilor FRF se află o mul­ţime de memorii din partea ju­că­torilor, iar FC Braşov are de plătit sume considerabile.

Se suspendă memoriile!

Unii dintre jucători au şi cîştigat litigiile şi aşteptau ca FC Braşov să pună în aplicare deciziile. Aceştia sînt cei mai afectaţi de insolvenţă. „Cei de la FC Braşov vor cere LPF sus­pendarea memoriilor şi vor aduce ca dovadă decizia Tribu­nalului Braşov. Chiar dacă va face apel, Neculaie va aştepta să vadă cum merge echipa în următoarea perioadă şi dacă vor fi şanse mari să rămînă în Liga I, imediat va scoate clubul din insolvenţă. El ştie că, dacă echipa va rămîne în Liga I şi sezonul viitor, clubul va încasa o sumă foarte mare din dreptu­rile tv, iar lui Neculaie nu-i va conveni ca altcineva să decidă destinaţia banilor la FC Bra­şov. În cazul în care echipa nu va mai avea nicio şansă să evite retrogradarea, Neculaie nu va plăti la termenul fixat de Curtea de Apel, pentru că îi va conveni insolvenţa şi astfel va scăpa de plata datoriilor către jucători“, este scenariul incredibil despre care se vorbeşte în lumea fotba­lu­lui. „Dacă FC Braşov este în insolvenţă, toate litigiile jucătorilor sînt suspendate“, a confir­mat informaţia pentru Monito­rul Expres, Emilian Hulubei, preşedintele AFAN.

Fotbaliştii sînt dărîmaţi

Vestea că FC Braşov a intrat în insolvenţă a căzut ca un trăsnet asupra fotbaliştilor bra­şo­veni. Aceştia au aflat teribila veste la finalul antrenamentului de marţi şi au fost luaţi cu totul prin surprindere, mai ales că înaintea şedinţei de pregătire, Zotta le-a promis o primă im­por­tantă pentru meciul cu Oţe­lul! Ieri, Zotta a ţinut să discute cu jucătorii, iar şedinţa a avut loc la Stadionul ICIM, acolo unde Lokica a condus antrenamentul. Fără niciun efect, pentru că majoritatea fotbaliştilor sînt pur şi simplu dărîmaţi, astfel că Lokica se află într-o situa­ţie mai mult decît dificilă înaintea meciului cu Oţelul.

„Toate salariile fotbaliştilor vor fi plătite“

Directorul general al FC Bra­şov, Constantin Zotta, spu­ne că patronul Ioan Neculaie îşi doreşte ieşirea cît mai rapidă a clubului din insolvenţă. „Ni­meni nu trebuie să se teamă de insolvenţă. Ea nu duce la lichidare, la dispariţie, decît în ca­zul afacerilor în faliment. În perioada următoare, dacă de­ci­zia Tribunalului se va men­ţine şi nu vom reuşi, aşa cum dorim, să ieşim din insolvenţă, se va elabora un plan de reorganizare. În prezent, deciziile managementului sînt supervi­zate, încuviinţate de către ad­mi­nis­tratorul judiciar numit de instanţă, dar şi de către instan­ţă, iar toate cheltuielile lunare necesare desfăşurării activităţii vor fi efectuate conform graficului. Toate salariile fotba­liş­tilor vor fi plătite conform contractelor, integral şi la termen. De asemenea, nu se vor înre­gistra nici un fel de incidente de plată referitoare la deplasări sau la organizarea partidelor pe teren propriu“.

Zotta afirmă că obiectivele sportive ale echipei rămîn în vi­­goare. „Toţi jucătorii noştri, întregul staff tehnic şi medical trebuie să rămînă concentraţi pe activitatea sportivă, pe pre­gă­tirea jocurilor, să stea cu ochii la competiţie. Insolvenţă este şi la Petrolul, care luptă pentru titlu, şi la Dinamo, dar şi la CFR Cluj, «U» Cluj, Oţelul Galaţi sau Rapid, echipe care încearcă să se salveze“, a declarat directorul general al FC Braşov.

Termen de şapte zile pentru apel

La articolul 8.4 din Legea nr. 85/2014 se precizează „hotărîrile pre­şedintelui tribunalului sau ale judecătorului-sindic pot fi atacate de părţi numai cu apel, în termen de 7 zile, care se calculează de la co­mu­nicare, pentru absenţi, şi de la pronunţare, pentru cei prezenţi“. În cazul în care avocaţii FC Braşov vor face apel, aşa cum a anunţat Ne­cu­laie, iar clubul va plătit suma restantă, Curtea de Apel va decide ieşirea din insolvenţă a clubului braşovean. „Un lucru este clar, dacă Neculaie va face apel şi plăti datoria, FC Braşov va ieşi din insolvenţă. Dacă nu, este clar că nu îşi do­reş­te ieşirea din insolvenţă“, a precizat un avocat braşovean.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment