Este marijuana un afrodiziac?

Este marijuana un afrodiziac?

Este marijuana un afrodiziac? Si poate aceasta sa faca ca un barbat sa reziste mai mult timp in pat?

O foarte buna intrebare! Daca intrebi oamenii de modurile in care marijuana le afecteaza viata sexuala, multi oameni o sa iti zica ca aceste drog are unele proprietati afrodiziace. De exemplu, un studiu efectuat in anul 2008 pe un grup de 41 de oameni care folosesc acest drog in scopuri recreationale, 44% dintre acestia au declarat ca are efecte sexuale pozitive, cum ar fi, de exemplu, un libido marit si o mai mare sensibilitate la atingere.

Luand in considerare ca aceste efecte au fost prezentate de mai putin de jumatate dintre participanti, este clar faptul ca acest drog nu ii afecteaza pe toti in acelasi mod. De asemenea, natura acestor date nu ne poate arata daca marijuana chiar aduce oamenii in “dispozitia potrivita” sau daca avem de a face cu unele efecte de asteptare- cu alte cuvinte, in cazul oamenilor care se asteapta ca acest drog sa le stimuleze viata sexuala, acest lucru chiar poate sa se intample, doar pentru ca respectivii utilizatori chiar se asteapts ca acest lucru sa se intample. Efectele de asteptare reprezinta o mare parte a motivului pentru care functioneaza multe dintre asa numitele afrodiziace.

Este posibil ca marijuana sa le ofere barbatilor erectii de durata mai lunga

Cat priveste intrebarea daca marijuana chiar poate sa creasca rezistenta sexuala a unui barbat, cateva studii facute in acest sens au scos la iveala ca acest drog are intr-adevar acest efect asupra unui numar destul de mare dintre participantii barbati la studiu. Cu toate acestea, este necesar un anumit nivel de atentie in interpretarea acestor rezultate, luand in considerare datele neverificate ale barbatilor. In timp ce chiar este posibil ca marijuana sa le ofere barbatilor erectii de durata mai lunga, poate fi de asemenea vorba ca acest drog le poate schimba barbatilor perceptia despre trecerea timpului, ceea ce ii face sa traga unele concluzii gresite despre cat de mult timp au rezistat ei de fapt.

Intr-o incercare de a vedea cum marijuana chiar ppate sa afecteze penisul, cercetatorii din domeniul biomedical au inceput sa analizeze aceasta problema mai de aproape. Acest lucru poate sa para surprinzator pentru unii dintre voi, dar studiile care au fost efectuate pe animale au scos la iveala faptul ca cannabisul are efecte de inhibitie asupra unor receptori din tesuturile din penis, ceea ce sugereaza faptul ca marijuana are potentialul de a determina scaderea atat a calitatii, cat si a numarului de erectii.

In cantitati mici, efectele de inhibare pot sa fie foarte slabe

Cu toate acestea, ca si in cazul alcoolului, doza pare sa fie foarte importanta. In cantitati mici, efectele de inhibare pot sa fie foarte slabe, ceea ce ii poate oferi unele efecte afrodiziace (datorita influentelor combinate ale efectelor de asteptare si ale faptului ca acest drog poate sa faca oamenii sa renunte la inhibitii). Cu toate acestea, in cantitati mari, este posibil ca acest drog sa duca la aparitia unor probleme de natura sexuala. In mod consistent cu acest lucru, un studiu a scos la iveala faptul ca rata problemelor de disfuncție erectilă era de trei ori mai mare in randul celor care fumeaza iarba decat era in randul celor care nu fumeaza.

In afara de doza, este important de luat in considerare ca exista si unele.diferente individuale in privinta sensibilitatii la acest drog, ceea ce poate sa duca la unele experiente foarte diferite de la o persoana la alta (acelasi lucru se poate intampla si in cazul alcoolului- poate ca stii unii oameni care se ametesc dupa o singura bautura si alti oameni care pot sa consume alcool in cantitati mai mari fara a se imbata).

Este foarte complicat sa se traga o concluzie ferma

In mod asemanator, alti oameni combina utilizarea marijuanei si cu alte droguri, ceea ce poate sa duca la obtinerea unor efecte foarte diferite. De asemenea, exista si posibilitatea ca unele tulpini diferite de marijuana sa duca la aparitia unor efecte diferite asupra corpului. In cele din urma, toate aceste lucruri inseamna ca cercetarile in acest sens pot sa fie foarte dificil de efectuat si poate fi fparte complicat sa se traga o concluzie ferma.

Dupa cum poti sa vezi, noi abia incepem sa intelegem efectele pe care le are cannabisul asupra raspunsurilor noastre de natura sexuala. Desi sunt necesare mult mai multe cercetari  (studii clinice controlate, in mod special), principalul lucru care este clar e faptul ca acest drog pare sa nu aiba efecte afrodiziace chiar asupra fiecarei persoane care il foloseste.

Article categories
Related tags to article

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment