• Homepage
  • Blog
  • 5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea definitiva

5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea definitiva

5 lucruri pe care nu le stiai despre epilarea definitiva

E nevoie doar de un cuvânt pentru a schimba starea unei femei, instant. Nu, nu este vorba de „reduceri” ( sau „mâncare” în cazul altora) ci de..”epilat”. Această problema a secolului nostru este, probabil, cea mai întâlnită la femei, săptămână de săptămână, lună de lună.

Pentru a veni în ajutorul nostru şi de a ne scăpa de toate neplăcerile cauzate de iritații, fire crescute sub piele sau epilări pe ultima sută de metri cu lama, specialiştii au revoluționat tehnicile tradiționale de îndepărtare a părului nedorit. IPL este un subiect cu care cochetez de ceva vreme, documentându-mă despre posibilele beneficii sau consecințe. Ca drept urmare mi-am făcut programare la Be.You.Tiful Luxury Herăstrău şi am fost să aflu exact ce presupune epilarea definitivă cu IPL(Intense Pulsed Light)

Am aflat următoarele lucruri:

  1. Anotimpul rece este cel mai bun moment al anului

Lunile în care temperaturile scăzute predomină sunt cele mai potrivite pentru o epilare definitivă, deoarece şansele de expunere la soare sunt minime. Având în vedere că suntem sfătuiți ca înainte cu câteva zile de IPL să îndepărtăm părul nedorit cu tehnici ce nu presupun smulgerea din rădăcină a firului de păr, anotimpurile friguroase sunt cele mai potrivite pentru a ascunde zonele supuse tratamentului cu o pereche de blugi. Lama folosită cu 3-4 zile înainte de intervenție este cea mai bună în cazul acesta, pentru că astfel îi permitem foliculului de păr să iasă la suprafață

  2. IPL este singura metoda de a scăpa de firele de sub piele și foliculita

Însă, dacă vă gândiți să începeți acest tratament în zile însorite trebuie să evitați expunerea la soare 48h înainte şi după IPL. Dacă sunteți adeptă a solarului sau vreți să vă protejați bronzul, aparatul de la clinica Be.You.Tiful Luxury Herăstrău are un program special pentru acest lucru. Cel mai mult mă bucură la epilarea definitivă faptul că ne scapă de firele de sub piele și este un remediu bun contra foliculitei, mai ales pentru persoanele cu o piele sensibilă.

3. Be.You.Tiful Luxury Herăstrău a fost alegerea mea. Dar a ta?

Cel mai important lucru după ce ați ales începerea epilării definitive trebuie să alegeți cu grijă clinica. Servicii de proastă calitate nu înseamnă doar bani cheltuiți aiurea, ci pot aduce şi repercursiuni grave asupra sănătății. Cu toate acestea, dând un mic search pe Google cu keywords ca „clinică epilare definitivă” o să intrați într-un război SEO al tuturor saloanelor de pe piața de desfacere. Și.. veți ajunge să apelați tot la recomandările prietenilor. Fiind adepta puterii exemplului, nu vă pot recomanda ceva mai bun decât cazul meu. Dar pentru acest lucru o să fie un articol separat.

 4. Vei avea nevoie de minim 5 ședințe pentru a observa rezultate

Durata tratamentului variază de la invidid la invidid, fiind influențată de mai mulți factori, precum: vârsta (din cauza dezechilibrelor hormonale, este posibil ca tinerii să aibă nevoie de mai multe ședințe), sexul (da, aparatul este conceput și pentru bărbați), dar și de tipul de piele și păr(cele mai bune și rapide rezultate s-au înregistrat la clientele cu un ton al pielii deschis și cu firul de păr negru și gros). Bineînțeles, asta va stabili specialistul la care veți apela. De exemplu, la mine, pentru zona gambelor am nevoie de maxim 5 ședințe.

 5. Între ședințele de IPL trebuie folosită lama și nu metode de smulgere a părului

Epilarea definitivă…nu e chiar definitivă. Da, și eu am fost dezamăgită să aud asta. Chiar dacă aparatul a fost creat pentru a duce la dispariția totală a firului de păr, din păcate acesta nu acționează direct asupra foliculului, ci îi induce o „stare de hibernare”. Din acest motiv sunt necesare ședințe de întreținere o dată la 6-9-12 luni  ( depinde, din nou, de la individ la individ). Dacă vor mai apărea fire de păr, acestea vor fi mult mai subțiri și mai ușor de eliminat, iar între programări( cel puțin 3 săptămâni între intervenții) este de preferat să folosești crema depilatoare sau lama.

Poză preluată de la Mădălina Mișu. PS: Azi am fost la prima ședință de epilare definitivă cu IPL în zona gambelor. În timpul procedurii am purtat o pereche de ochelari pentru a nu fi afectată de fasciculul de lumină, dar pot spune că nu am resimțit durere. Bineînțeles că acest aspect diferă, de la persoană la persoană, dar senzația o pot asocia , mai degrabă, cu trei pișcături simultane însoțite de undă călduroasă. Cum vor evolua lucrurile vedem peste 3 săptămâni, la următoarea programare.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment