• Homepage
  • Blog
  • Dezvoltarea personala, un pas spre implinirea in viata

Dezvoltarea personala, un pas spre implinirea in viata

Dezvoltarea personala, un pas spre implinirea in viata

Intr-o lume “nebuna”, dezvoltarea personala a inceput sa fie din ce in ce mai cautata. Toti suntem in cautarea succesului, a banilor si a unei vieti din care sa nu ne lipseasca nimic. In goana dupa aceste succesuri, uitam sa ne facem timp si pentru noi, sa ne bucuram de lucrurile marunte ale vietii.

Practic, stresul ne facem sa ne abandonam pe noi insine. De asta, avem nevoie sa ne dezvoltam personal si armonios. Odata ce aceste concept vor deveni cunoscute, lucrurile va vor iesi mai simplu si mai repede decat va asteptati. Ca sa ne bucuram de viata trebuie sa invatam sa traim fara reguli. Sa ne asumam greselile si sa invatam ca sa nu le mai repetam. Sa facem in fiecare zi lucruri frumoase care sa ne dezvolte personal. Desi este greu sa iesim din zona de confort, nu este imposibil.

Fii ceea ce esti, nu ceea ce vor altii

Tot dezvoltare personala inseamna si a fi capabil sa te bucuri in fiecare moment din viata si sa inveti din greseli. A vorbi despre cine suntem inseamnă a vorbi despre convingerile noastre, despre lucrurile in care credem, despre ceea ce ne place. Nu inseamna a raspunde la intrebarea “cine esti?” cu “sunt cutare. Numele meu este”. Asta nu spune nimic despre tine. Spune multe despre faptul ca nu te cunosti suficient de bine sau nu te cunosti deloc incat sa dai un raspuns la o intrebare simpla. Dezvoltare spirituala si dezvoltare personala este sa poti deveni mai bun si mai fericit decat ieri. Sa transmit si altora starea ta.  Sa fii constient ca poti face greseli fara sa-ti fie frica sa ti le asumi. Sa zambesti mai mult si sa ai o atitudine pozitiva.

De la negativism spre pozitivism

Zilnic ne confruntam cu situatii care ne incarca negativ. Fie ca este vorba de viata profesionala unde, daca am gresit, e posibil sa fim mustrati sau sanctionati, fie ca e vorba de viata personala unde ne-am certat cu prietenul sau prietena, toate aceste lucruri negative duc la emotii negative. Incepem sa devenim tristi, sa ne consumam si de aici pana la a suferi de depresie nu e cale lunga. Ne ajuta iesirile in oras, discutiile cu prietenii, distractiile, nicidecum sa ne petrecem singuri timpul.

Cand vrem sa avem liniste putem citi carti de dezvoltare personala. Ne ajuta sa vedem viata altfel si sa incepem sa traim, deoarece viata exista si dupa certuri sau mustrarile de la locul de munca. Incercati sa fructificati timpul pe care il aveti. Chiar daca va pierdeti usor rabdarea, nu vi-l irositi cu nervi si suparari. Toate astea nu fac decat sa va induca o stare care nu va face deloc bine.

Article categories
Related tags to article

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment