De ce sunt senzorii de parcare atat de importanti
Intr-o perioada in care numarul de autovehicule de pe strazi este in continua crestere in intreaga lume, gasirea unui loc de parcare in marile orase devine o problema majora. Parcarile sunt supraaglomerate, iar majoritatea metropolelor se confrunta cu o insuficienta cronica de parcari rezidentiale si nu numai. Prin urmare, chiar si atunci cand gasesti un loc de parcare langa bloc, parcarea masinii in spatiul exact lasat de ceilalti participanti la trafic devine o misiune deloc usoara. Un alt motiv pentru care parcarea este un lucru dificil tine de lungimea si latimea masinii, ceea ce, pe vremurile in care parcai in voie pe marginea unui trotuar, nu se intampla.
Astazi insa, barele de protectie nichelate si alte elemente de design pot arata bine, insa o zgarietura sau o mica lovitura, pe care le poti dobandi usor atunci cand parchezi, pot sterge din stralucire, scazand totodata din valoarea masinii. Prin urmare, cu o investitie minima, facuta cu cap, poti instala un senzor de parcare si o camera video pe partea din spate. Asta intr-un timp relativ scurt si fara o cheltuiala prea mare, in cazul in care masina ta nu are deja aceste dotari din fabricatie. Este stiut ca majoritatea autoturismelor noi ofera acest kit optional. Asa ca, daca dispuneti de o suma suplimentara la achizitie, nu ar fi rau sa optati pentru el.
Trebuie sa stiti ca exista trei tipuri de senzori de parcare.
– senzor ultrasonic
– electromagnetic
– cu ajutorul camerelor de vedere
Senzorul de parcare este un dispozitiv care va ajuta sa parcati masina in siguranta, dandu-va siguranta necesara atunci cand mergeti cu spatele.
Acesta calculeaza distanta pana la diverse obiecte si obstacole care stau in calea masinii, pe directia de mers, folosindu-se de ultrasunete sau undele electromagnetice emisea de ele, in vreme ce un ecran din bord va calculeaza si afiseaza distanta dintre senzor si obstacol.
Multe masini sunt echipate chiar cu difuzor incorporat, care emite sunete cu viteza si frecventa crescande, pe masura ce va propiati de obstacole. Este adevarat ca undele sonore, in cazul senzorilor cu ultrasunete, ar putea rata unele obiecte periferice sau mici ca dimensiune. Senzorii electromagnetici au o arie de detectie mai larga decat cele cu ultrasunete, detectand insa obiectele odata ce masina incepe sa se miste. In schimb, cei cu ultrasunete pot detecta obiectele si obstacolele chiar si cand masina stationeaza.
Mai este cunoscut faptul ca miscarea masinii cu fata este mult mai usoara decat cu spatele. Prin urmare, senzorii pentru dat cu spatele sunt recomandati in primul rand soferilor care au probleme la parcarea cu spatele si la aprecierea distantelor. Odata acesti senzori instalati, siguranta dumneavoastra si a masinii la care tineti atat de mult va creste.
You can be first to leave a comment