Cum sa folosesti corect un prezervativ?

Cum sa folosesti corect un prezervativ?

Prezervativul reprezinta cea mai buna metoda de a te proteja de bolile cu transmitere sexuala, dar si pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Prezervativul reprezinta o bariera contraceptiva din latex, din poliizopren sau dintr-un material care se numeste poliuretan.

„A fi mereu responsabil inseamna a folosi intotdeauna prezervativul…chiar si atunci cand nu ai chef.”

De unde poti cumpara prezervative?

Aceste produse de protectie intima pot fi cumparate din urmatoarele locuri: farmacii si supermarketuri; site-uri si cataloage; tonomate  si starii de benzina. Atunci cand doresti sa cumperi prezervative, sa verifici intotdeauna daca are simbolul Uniunii Europene (CE), acesta fiind o dovada a calitatii. De asemenea, este esential sa te uiti si la data de expirare cand achizitionezi prezervative. Aceste aspecte sunt importante, deoarece iti spune ca ceea ce cumperi este de calitate. Poti cumpara prezervative de calitate si originale de aici.

Cate tipuri de prezervative exista?

Pe piata exista mai multe tipuri de prezervative, in functie de nevoile fiecarui client in parte. De asemenea, prezervativele sunt create si in functie de sexul persoanelor. Astfel, se gasesc nu numai prezervative pentru barbati, dar si pentru femei.

Cum se foloseste prezervativul pentru barbati?

prezervative folosire

In timpul relatiei intime, prezervativul este asezat pe penis si rolul sau este de a opri sperma sa intre in interiorul vaginului femeii, atunci cand barbatul ejaculeaza. Prezervativul trebuie asezat in momentul in care penisul se afla in erectie si inainte de a intra in contact cu partenera.

Pasii care trebuie urmati in utilizarea corecta a prezervativului

  1. Primul lucru care trebuie facut este sa fie scos prezervativul cu multa grija din ambalaj, in asa fel incat sa nu se rupa;
  2. Dupa ce a fost scos, el trebuie tinut intre degete si asezat corect pe penis. Trebuie avut grija sa nu intre aerul inauntru, deoarece asta poate face ca prezervativul sa alunece de pe penis. Prezervativul trebuie asezat incepand de la capatul penisului si rulat pana cand ajunge la baza sa. Trebuie avut grija sa se ruleze corect, pe toata lungimea penisului aflat in erectie.

Prezervativul trebuie sa ramana la locul lui pe toata durata relatiei intime. In cazul in care aluneca, se rupe sau se fisureaza, el trebuie schimbat imediat cu altul nou. Dupa ejaculare si in timp ce penisul este inca tare, scoate prezervativul cu multa grija in asa fel incat sa nu se scurga sperma. Dupa acest pas, este important ca prezervativul sa fie pus intr-un servetel si aruncat la gunoi. Aceste produse nu trebuie aruncate nicioadata in vasul de toaleta, pentru ca aceasta s-ar putea infunda, la un moment dat.

Cum se procedeaza in cazul in care prezervativul aluneca sau se rupe?

In cazul in care se intampla acest lucru, este necesara vizita la medic sau la farmacie pentru a se interveni in timp util. Contraceptia de urgenta este necesara in cazul in care nu se doreste o sarcina. In cazul in care prezervativul a ramas in interiorul vaginului, trebuie oprit imediat actul sexual, scos prezervativul din interiorul femeii si verificat daca nu au avut loc anumite scurgeri ale spermei (in cazul ejacularii). Dupa verificare, se schimba prezervativul cu unul nou.

Care sunt beneficiile prezervativelor?

Prezervativul este un produs de protectie intima care prezinta o serie de beneficii, printre care amintim:

  • sunt foarte eficiente in ceea ce priveste prevenirea sarnicilor nedorite, dar si a bolilor transmise sexual;
  • prezervativele se gasesc in diferite marimi si texturi, in functie de preferintele clientilor si sunt foarte accesibile;
  • sunt usor de folosit, chiar si de catre cei care nu au experienta in utilizarea lor.
Ce precautii exista in utilizarea prezervativului?

Exista anumite dezavantaje in ceea ce priveste utilizarea prezervativului, spre deosebire de alte produse de protectie si asta, mai ales daca nu este corect utilizat. Studiile sustin faptul ca, in decursul unui an, 18 din 100 de cupluri care folosesc prezervativul, se aleg cu o sarcina. Asta se intampla din cauza ca: marimea nu este cea potrivita; produsul este rupt atunci cand este scos din ambalaj sau in timpul in care este utilizat; se utilizeaza un lubrifiant pe baza de ulei si nu de apa.

Alergie la latex?

Prezervativele din piele de miel au existat acum foarte mult timp, inca de pe vremea Imperiului Roman. Unele persoane le prefera pentru ca acestea au capacitatea de amplificare a senzatiilor resimtite, dar si de transmitere a caldurii corporale. De asemenea, nu creeza alergii. Trebuie stiut ca aceste prezervative sunt mai scumpe decat celelalte si chiar daca sunt eficiente in ceea ce priveste prevenirea sarcinii, nu se poate spune acelasi lucru despre prevenirea bolilor.

Alte materiale care inlocuiesc latexul sunt, poliuretanul, poliizoprenul si nitrilul. Astfel, cine este alergic la latex, poate opta pentru oricare dintre aceste materiale. Nu este recomandat sa se foloseasca prezervative din latex daca partenera utilizeaza anumite produse destinate zonei vaginale, care contin uleiuri (supozitoare sau unguente).

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment