Colectarea specificațiilor tehnice

Este important să începeți cu instrumentele potrivite. Veți avea nevoie de cel puțin o șurubelniță mică Philips pentru a rezolva un caz de laptop. Un set ieftin, de bază de șurubelnițe electrice ar trebui să fie bun, deși în unele cazuri a fost nevoie sa recurgem la o șurubelniță cu motor pentru a desface șuruburile bine fixate. Unele laptopuri – în special computerele notebook Dell și Apple – au șuruburi Torx , care au un slot în formă de stea în partea de sus. S-ar putea să merite să investești într-un set de șurubelnițe și pentru acest tip de suruburi. Nu ar trebui să plătiți mai mult de £ 4, și vor fi practice si pentru șuruburile mici hexagonale.

În cazuri rare, este posibil să aveți nevoie de un aparat de lipit, dar numai pentru a repara eventualele vătămări pe care le-ați provocat prin faptul că ați exagerat cu modificările dvs. Veți găsi toate instrumentele pe care le-am menționat aici, în magazinul dvs. DIY local sau online la. Acestea sunt instrumente standard, dar am descoperit că și alte câteva piese sunt la îndemână. Un instrument telescopic de preluare magnetică poate fi util pentru apucarea șuruburilor mici: Silverline este aproximativ 2 £. O pereche de clești sau pensete vă va ajuta la îndepărtarea cablurilor mici sau a conectorilor plăcii de bază. Niciun model de laptop nu este același cu altul. Vă puteți aștepta ca notebook-urile din aceeași familie să fie în mare măsură similare, dar niciodată nu este garantat că toate șuruburile sunt în același loc sau că hard disk-ul intră întotdeauna într-un loc la îndemână.

Ce trebuie sa faci ca sa poti accesa hard diskul?

Uneori trebuie să scoateți tastatura pentru a ajunge la un șurub sau să scoateți carcasa de pe spate pentru a accesa hard diskul.
Înainte de a începe, intoarceti laptopul și priviți bine golurile și porturile din partea din spate și din cele laterale. Dacă nu este clar cum să accesați cu ușurință o componentă, nu va grabiti: citiți mai întâi manualul.
Unii producători de laptop-uri oferă manuale de service online, inclusiv Dell și HP. Site-urile dedicate ghidurilor de tip „take-apart” – documente create de entuziaști care detaliază procedurile de dezasamblare – sunt de asemenea de ajutor.

Dacă aveți un laptop Toshiba, încercați. Proprietarii de MacBook sunt bine deserviți de iFixit. Cel mai mare depozit de ghiduri pe care l-am găsit este Repair4Laptop, care găzduiește o listă de ghiduri pentru laptop-uri de la aproximativ 100 de producători. Dacă niciuna dintre aceste surse nu va lamureste, încercați ghidul „9 manuale”. Aici veți găsi un set foarte bun de ghiduri oficiale de service în format PDF pe care le puteți descărca pentru 5.99 USD

Article categories
Related tags to article

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment