• Homepage
  • Blog
  • Scrisori de la Alex: “Așa iubesc eu, beibi!”

Scrisori de la Alex: “Așa iubesc eu, beibi!”

Scrisori de la Alex: “Așa iubesc eu, beibi!”

Urmăresc leneș fumul de țigare ce se ridică cu repeziciune către albul tavanului, strecurându-se printre aburi. Sunt întins în cada plină până la refuz cu apă fierbinte. Mă gândesc să-ți scriu. Sunt luni, poate ani, de când n-am mai scris cuiva. Ca un fel de pact tacit între degetele mâinii mele drepte și stilou.

Și iată-mă întors în fața colii albe. Îți scriu frenetic, cu mișcări cam bruște, de parcă literele ar dispărea de tot dacă stiloul s-ar opri pentru câteva clipe. Sunt curios câte din literele astea mici vor vedea culoarea ochilor tăi. Și mă întreb: tu cum mă vezi? și ce ai face, ce ai spune dacă ai ști că în spatele acestor litere stă cineva perfect pentru tine? Omul simplu care-ți mângâie părul și chipul, care-ți liniștește bătăile inimile. Acel bărbat care te vede drept cea mai frumoasă femeie de pe Pământ. Sunt eu. Cel care vede în tine voința, puterea, ambiția și reușita ta de peste ani, triumful visurilor tale.

Vreau să simt fiecare emoție de-ale tale. Sunt stăpân pe mine și totuși tremur de fiecare dată când te reîntâlnesc. Și vreau să înțeleg ce îmi explici și să-ți lămuresc ce nu înțelegi. Vreau să te învăț să iubești. Pas cu pas. Am să-ți prind gândurile strâns în palme și-am să le leg cu o sfoară subțire și aspră, fără fundă, să nu cumva să scape vreunul dintre ele.

Ți-ar fi teamă de acel om? Sau l-ai iubi pentru nebunia lui de-a te vrea mereu și pentru totdeauna? Te-ai cuibări în cuvintele lui la fel cum o faci când citești clasici sau contemporani? Ți-ai lăsa pielea fină să respire prin palmele lui? Ți-ai cuibări năsucul în pieptul lui, deși de-abia poți respira?

Ce-ai face dac-ai știi că undeva, în mintea mea, încolțește ideea de-a te închide într-un castel de cleștar spre a nu te poate atinge nimeni în afară de mine? Te-ai mai lăsa privită ore în șir până ce mi-ar amorți pleoapele? Nu ți-ar fi teamă de mine și de iubirea mea sufocantă? Îmi doresc să nu-ți mai dau niciodată drumul la mână. Pentru că așa iubesc eu, beibi. Total.

Jurnal de cititoare: Ce e nou în bibliotecă

Sfâșitul lunii octombrie mă găsește tare fericită când arunc o privire spre titlurile nou aduse în bibliotecă. Pe lângă faptul că am achiziționat 24 de cărți noi, am și pus mâna pe titluri care stăteau de multă vreme în wishlist. Cum am reușit? Am fost la Bookfest Brașov, Kilipirim și prin anticariate. Plus cărțile pe care le-am primit de la sponsori sau autori. Am cheltuit aproximativ 180 de lei (v-am spus c-am prins oferte bune!), dar sunt convinsă că-s bani bine investiți. 🙂

De prin anticariate am strâns, încă din primele zile ale lui octombrie, volumele Curtezana  de Colette (care m-a atras prin faptul că era nouă-nouță și dintr-o colecție care-mi place), Cadoul de Cecelia Ahern (o autoare pe care o iubesc), Locuri întunecate de G. Flynn (pentru că o vânam de multă vreme), Suferințele tânărului Werther de Goethe (o altă carte pe care vreau de multă vreme să o citesc), Frankestein de Mary Shelly (ca să citesc și-un roman horror, acum în preajma Halloween-ului), Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz (o altă carte pe care vreau de multă să o citesc) și Frații Karamazov de Dostoievski. Pentru marea majoritate am scos din buzunar undeva la 5 lei, însă pe Quo Vadis și pe Frankestein am dat câte 2 lei/volum. Locuri întunecate m-a costat 8 lei (deși prețul ei din librării este de peste 40).

Tot în octombrie am fost o răsfățată și de către autori sau sponsorii blogului. Am primit Biblia pierdută de Igor Bergler (o carte care m-a făcut curioasă deoarece a fost numită de cei de Editura RAO cea mai așteptată carte a anului 2015) și Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini de la Laura Baban cu un autograf taaare drăguț de la Laura, Andrei și… Tic. Despre cea din urmă am scris deja aici.

Târgulcărții.ro, sponsor oficial al blogului, mi-a trimis Coco Chanel de Edmonde Charles Roux pe care n-am reușit să o citesc încă. Tot de la ei mi-am comandat Sticletele de Donna Tart (romanul câștigător al Premiului Pulitzer) pentru care am plătit 30 de lei (cu 50% mai puțin decât prețul din librării).

De la Bookfest Brașov am făcut puține cumpărături. De fapt, mi-am luat doar Privind în soare de Julian Barnes pentru că am prins-o la un preț de 5 lei și am primit, de la iubitul meu, Second life de S. J. Watson (apărută în octombrie 2015) pe care am plătit ceva mai mult – 32 de lei. 🙂

De la elefant.ro mi-am cumpărat O cale îngustă spre nordul îndepărtat de Richard Flanagan. Voiam să o citesc pentru un club de carte, dar n-am mai apucat. În orice caz, nu strică un titlu în plus în bibliotecă. Prin intermediul unui schimb de carte, am primit Orele de Michael Cunningham.

Am fost și la Kilipirim – târgul de carte cu discount despre care am zis că scriu un articol, dar n-am mai reușit din lipsa timpului. Oferte erau nenumărate, banii au fost problema reală. Dar sunt tare încântată pentru că mi-am luat cărți cu câte 5 lei (Prizonierul cerului de Carlos Ruiz Zafon, Adevărata viață de gheișă de Mineko Iwasaki, Abonatul nu poate fi contactat de Cristina Andrei și Spaima de literatură de Ana Blandiana) sau 10 lei (Copiii libertății de Marc Levy, Extrem de tare și incredibil de aproape de Jonathan Safran Foer, Casa de la Riverton de Kate Morton, Plânsul lui Nietzche de Irvin D. Yalom și Grădina uitată de Kate Morton). Toate cărțile sunt titluri pe care le aveam în wishlist de ceva vreme sau recomandări recente. 🙂

Nu am reușit să găsesc oferte la fel de bune și pentru voi, din păcate (în special pentru că eu am cumpărat din anticariate sau de la târgurile de carte), dar am căutat cel mai mic preț din librăriile online, pe care-l puteți vedea dacă apăsați pe titlul fiecărei cărți menționată în articol.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment