• Homepage
  • Frumusete
  • De ce sa renuntam la antibiotice si sa trecem la metode alternative de tratament

De ce sa renuntam la antibiotice si sa trecem la metode alternative de tratament

De ce sa renuntam la antibiotice si sa trecem la metode alternative de tratament

Printre metodele alternative de tratare a diverselor afectiuni se numara si tratamentul cu ajutorul ventuzelor. Este o practica ce dateaza de mii de ani, dar care, de-a lungul timpului, a cautat noi metode de imbunatatire pentru a veni in sprijinul pacientilor. Ventuze masaj pot fi utilizate chiar si acasa, dar asta doar in cazul in care stiti sa le utilizati. In caz contrar, indicat este sa apelati la ajutorul unui specialist in domeniu. Chiar daca ati citit pe Internet diverse articole referitoare la aceasta metoda, nu incercati asa ceva acasa, deoarece este posibil sa va inrautatiti starea. Inainte de a urma schema de tratament prescrisa de medic va trebui sa fiti consultat in prealabil, iar acasa cu siguranta nu veti putea sa faceti singuri asa ceva.tratament cu ventuze

Primele rezultate apar si dupa doua sau trei sedinte, insa va trebui sa nu va abateti de la tratamentul prescris de medic si pe care va trebui sa-l urmati acasa. Tratamentul cu ventuze masaj este unul de durata, in functie de afectiunea de care sufera pacientul. Ustensilele folosite de medicul specialist trebuie sa fie in perfecta stare de igiena. Acestea se curata dupa fiecare pacient, cu apa si sapun sau se dezinfecteaza cu spirt si se lasa la uscat. De retinut ca acestea nu se aplica ude pe corpul pacientului. Inainte de aplicarea ventuzelor masaj, pielea va fi hidratata cu ulei de masaj sau crema pentru a aluneca mai vine si pentru a nu provoca disconfort pacientului.

Dupa prima sedinta, mai mult ca sigur veti observa urme rosii pe piele sau chiar vanatai. Acest lucru este absolut normal si nu trebuie sa va sperie. Echimozele aparute vor disparea intr-o saptamana. Tocmai acesta este si principiul pe care se bazeaza acest tratament: aducerea bolii la suprafata pentru a putea fi tratata mai usor si intr-un timp mai scurt. Specialistii considera acest tratament ca fiind agresiv pentru piele, insa pacientul nu va simti nici o durere pe durata acestuia, ci doar o stare de relaxare. Dupa ce ventuzele vor fi scoase de pe pielea pacientului, se va folosi un prosop curat pentru stergerea pielii. Urmatorul pas este impachetarea clientului, deoarece va incepe sa transpire abundent.

Tratament si diagnostic

Inainte de a urma vreun tratament, pacientul va fi consultat de catre medic care ii va pune un diagnostic. Pe baza acestuia i se va face si schema de tratament pe care va trebui sa o respecte cu strictete. Primele ventuze dateaza inca in Egiptul Antic cand nu exista casa de batrani care sa nu aiba ventuze in casa. Acestia isi vindecau nepotii de diverse forme ale racelii. Primele ventuze au fost confectionate din corn de animal, dupa care s-a trecut la utilizarea bambusului, alamei si a ceramicii. Culoarea pielii dupa aplicarea ventuzelor este cea care indica afectiunea de care sufera pacientul.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment