Cum sa ne odihnim mai bine – sfaturi utile

Cum sa ne odihnim mai bine – sfaturi utile

Te simti tot timpul obosit si nu sti cum sa faci sa te odihnesti bine? In acest mic ghid virtual echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre cum sa te odihnesti mai bine. Odihna la sfarsit de saptamana nu este deajuns pentru a „reincarca bateriile”. Daca odihna nu este una de buna calitate, cand ve vom trezi ne vom simti mai obositi decat eram atunci cand ne-am pus in pat.

Tocmai de aceea este important sa adoptam o serie de obiceiuri bune care sa imbunatateasca odihna si calitatea somnului, favorind astfel recuperarea fizica si mintala.  In primul rand trebuie sa ingrijim camera in care ne odihnim; aceasta trebuie sa fie curata si adaptata odihnei. Mobilierul trebuie sa fie functional iar patul comod, evident.

Temperatura camerei trebuie sa nu fie nici prea calda nici prea rece, ci confortabila. O alta piesa importanta pentru o buna odihna este perna; aceasta trebuie aleasa cu mare atentie. Culorile si luminile din incaperea in care ne odihnim ( care ar trebui, pe cat posibil, sa nu fie zgomotoasa) trebuie sa fie calde si sa induca relaxare ( culorile deschise, neutre, sunt cele mai potrivite).

Unele persoane prefera sa adoarma cu zgomotul de la radio ori televizor, insa acest lucru nu ajuta la calitatea odihnei deoarece va ramane acea perturbare neavertizata si, de asemenea, ecranul aprins al televizorului ori al computerului nu este odihnitor.  Pentru a spori odihna este recomandat ca incaperea sa fie ferita de lumina pe toata durata somnului.

Este, de asemenea, esentiala si pozitia in care ne odihnim. Cea mai buna pozitie pentru un somn de calitate este pe o parte ( pe un sold) cu conditia ca perna sa fie suficient de inalta pentru a sprijini gatul mentinand coloana dreapta. Multe alte pozitii cu o postura a coloanei mai putin naturala provoaca dureri care, la trezire, ne fac sa ne simtim ca si cum nu ne-am fi odihnit deloc. Si sa stai cu fata in sus este o pozitie buna, insa pentru cine sforaie si, in special, pentru cei care dorm alaturi nu este tocmai o pozitie excelenta.

Article categories

About author

No Comments

forum No comments yet

You can be first to leave a comment

Write a comment